Nieuws

Nog 10 jaar om onze oceanen te redden

28 januari 2020 – Meer dan honderd milieuorganisaties lanceren vandaag een nieuw plan voor Europa om de oceanen in 2030 weer gezond te maken. Good Fish Foundation is één van de organisaties die het Blue Manifesto, de intentieverklaring die Europa moet volgen om de oceaan te redden, heeft ondertekend.  

Het reddingsplan, dat opgesteld is door Seas At Risk, Birdlife Europe, ClientEarth, Oceana, Surfrider Foundation Europe en het Wereld Natuur Fonds, bestaat uit concrete acties die ervoor moeten zorgen dat onze wateren weer gezond worden.

Samen met alle andere NGO’s, roepen wij de Europese Commissie op tot het ondernemen van actie. Een aantal van deze acties bestaan uit:

– In 2030 moeten minstens 30% van onze oceanen goed beschermd zijn
– Er vindt een overgang plaats naar visserij met minimale impact
– De oceanen zijn niet langer vervuild in 2030
– Er worden plannen gemaakt waardoor ecosystemen goed kunnen herstellen

Met het ondertekenen van de European Green Deal heeft de Europese Commissie toegezegd zich in te zetten voor klimaatverandering en biodiversiteit van planten en diersoorten. Wij roepen de Europese Commissie op om de plannen die in het Blue Manifesto staan te integreren in de European Green Deal en hiermee onze ernstig bedreigde zeeën en oceanen te redden.

Good Fish Foundation is op 5 februari aanwezig in Brussel tijdens de World Oceans Week om samen met andere NGO’s de acties die in het Blue Manifesto staan te ondersteunen.

Zie hier alle acties die nodig zijn om onze oceanen in 2030 te redden.

Delen