Seafood Parade

Van World Oceans Day op 8 juni 2018 t/m 8 juni 2019 organiseert de Good Fish Foundation de ‘Seafood Parade, Celebrating Good Fish’. Tijdens de Seafood Parade organiseert GFF een jaar lang evenementen in het kader van duurzame vis. Kom naar een van onze evenementen en laat zien dat u duurzame vis belangrijk vindt! Op deze pagina kunt u de geplande evenementen vinden, heeft u interesse? Laat het weten via tatiana@goodfish.guide 

2019


07 januari 2019: workshop Goede Vis voor chefs @ Good Fish Foundation, Veenendaal. 
Good Fish Foundation geeft voorlichting aan restaurants Venster, Brouwerij Maximus en Café Stathe uit Utrecht.

21 januari 2019 van 13:30 tot 18:00 uur: Haagse duurzaamheidskring voor Hotels, The Hague Marriott, Den Haag. Op uitnodiging van Green Key & Greenleisure is Good Fish Foundation gastspreker en vertelt hoteliers over de mogelijkheden van duurzaam vis inkopen.

30 januari van 10:00 tot 12:00 uur: Christelijk Lyceum Veenendaal. Good Fish Foundation krijgt hulp van VWO scholieren bij het monitoren van goede vis op menukaarten in de restaurants in de regio van Veenendaal. Een mooi traject, waarvan de resultaten op World Oceans Day gepresenteerd worden.

04 februari 2019 om 19.30 uur: ‘Samen voor de Aal 2019’, RAVON, Pearl Buckplaats 29 (HSV Groot Rotterdam) Rotterdam. Good Fish Foundation is te gast bij de startbijeenkomst voor vrijwilligers van RAVON die helpen bij het monitoren en tellingen van glasaal (baby paling).

07 februari 2019, van 13.00 uur – 17.00 uur, ‘Internationaal perspectief op aalbeheer’, Ede. Good Fish Foundation organiseert een themabijeenkomst naar aanleiding van de evaluatie van het Europese aalbeheer.

11-13 februari 2019, HorecaEvenTT, De Haar 11, Assen. Good Fish Foundation zal dit jaar aanwezig zijn op HorecaEvenTT, dé vakbeurs voor horeca, grootkeuken en recreatie. Ons team zal met de Celebrating Good Fish foodtruck aanwezig zijn om horecaondernemers te vertellen en enthousiasmeren over goede vis.

13-14 februari 2019, Seafood Watch Multi Stakeholder Meeting, Californië (US).  Seafood Watch is de VISwijzer in Amerika. Good Fish Foundation en SFW delen tijdens deze bijeenkomst kennis en ontwikkelen nuttige tools voor ondernemers.

19-21 februari 2019, Conservation Alliance Meeting, Californië (US). Good Fish is deelnemer aan het samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Japan, die met ondernemers in de visketen werken om duurzame visproductie te stimuleren.

23 maart 2019, vertoning ‘Ghost Fleet’ en Q&A. Tijdens het Movies that Matter Film Festival (22 – 30 maart, Den Haag) zal de documentaire ‘Ghost Fleet’ vertoond worden. Deze indrukwekkende documentaire volgt activist Patima Tungpuchayakul, die zich inzet voor voormalige slaven op Thaise vissersschepen en daarmee de heftige realiteit van slavernij in de Thaise visindustrie laat zien. Na afloop van de vertoning op een Q&A plaatsvinden met activist Patima Tungpuchayakul, de regisseur Shannon Service, Max Schmid van Environmental Justice Foundation en onze eigen directeur Christien Absil.

april 2019: Nieuwe Update VISwijzer. GFF is onderdeel van het internationale assessment team van het Wereld Natuur Fonds. In april verwacht GFF een update van de Viswijzer.

07-09 mei, The Global Seafood Marketplace. Dé visbeurs waar je bij moet zijn. Natuurlijk is Good Fish Foundation aanwezig tijdens de Seafood Show in Brussel om met ondernemers te praten over duurzame inkoop en goede vis!

08 juni 2019, World Oceans Day. Zet het alvast in de agenda! Dit is dé dag waarop Good Fish Foundation de resultaten van haar horecaprogramma presenteert. Natuurlijk gebeurt dit weer spectaculair. Vorig jaar was het te zien in het NOS journaal.

10-14 juni, Seaweb Seafood Summit, Bangkok (TH). International leaders and representatives from the seafood industry collaborate, connect and create a global marketplace that is environmentally, socially and economically sustainable.

23 september, Start “bewuste visweek”. Good Fish Foundation en de keurmerken MSC en ASC trekken op om de consument voor te lichten over het kopen van goede vis in supermarkten en andere winkels.

23 – 25 september, Gastvrij Rotterdam. Good Fish Foundation is weer aanwezig op Gastvrij Rotterdam om chefs voor te lichten over goede vis. Je kunt ons vinden op het Dat Smaakt Naar Meer (DSNM) paviljoen. Bij onze VISwijzer foodtruck zijn er op elk heel uur, tussen 11-16 uur, korte masterclasses te volgen en uiteraard valt er goede vis / bijvangstvis te proeven.

———-

2018
08 augustus 2018, 11:00 – 15:00:
op 8 augustus organiseerde Good Fish Foundation een excursie en masterclass Nederlandse Kweekvis in zeeland. Lees hier een kort verslagje over dit evenement!

13 augustus 2018, vanaf 10:00: op 13 augustus was GFF co-host van de 13e etappe van de Boskalis Beach Clean-up tour! Samen met 150 vrijwilligers en chefs van Euro-Toques Nederland hebben we het strand van Katwijk tot Noordwijk schoongemaakt. Lees hier een kort verslagje over dit evenement.

16 september 2018: De supermarktketen ‘Landmarkt’ is een van onze partners voor duurzame vis, in de schappen van de winkels worden de kleuren van de VISwijzer weergegeven zodat elke klant duidelijk en in een oogopslag kan zien hoe de vis scoort! Tijdens dit festival waren meerdere foodtrucks aanwezig met heerlijke, duurzame vis.

17 – 19 september 2018: Gastvrij Rotterdam. Voor het eerst was Good Fish Foundation aanwezig op Gastvrij Rotterdam om chefs te informeren over goede vis. Samen met Dutch Cuisine vierden wij op Gastvrij ons partnerschap én organiseerden wij een vijftal inspiratiesessies. Samen met GFF, King Fish en Seafarm is een spetterend programma opgezet rondom duurzame vis en zeegroenten.

13 oktober 2018: Op de zaterdagmarkt in Dordrecht waren we bij Heeren van de Vis. Heeren van de Vis is de eerste viswinkel in Nederland die transparant gaat communiceren met de kleuren van de VISwijzer in de vitrine. Zo kunnen klanten in een oogopslag zien hoe de vis scoort op de VISwijzer. We presenteren het rapport ‘Communicatie over duurzaamheid in de Nederlandse visvitrine’ van de Good Fish Foundation en Wetenschapswinkel (WUR). Verder konden kinderen leren garnalen pellen, deelden we gratis bakjes bijvangst uit en was er een mini-college duurzame vis door de VISwijzer.

 

Delen