Nieuws

‘Red de Paling’ op de Ocean Action conferentie

6 februari 2020 – De Good Fish Foundation was gisteren aanwezig bij de Ocean Action conferentie in Brussel om een presentatie te geven over ons Red de Paling project. Daarnaast gaven we opvolging aan het Blue Manifesto, een reddingsplan ondertekend door ruim 100 NGO’s om in 10 jaar tijd onze oceanen te redden.

Ook op de Ocean Action conferentie bleek hoe onbekend de palingproblematiek eigenlijk is. De paling komt in vrijwel heel Europa voor, maar staat op de rode lijst van het IUCN (International Union for Conservation of Nature) nog altijd als ernstig bedreigd. De plannen over de Red de Paling campagne werd dan ook met veel enthousiasme ontvangen.

Manager Europe Clarisse Buma op de Ocean Action conferentie.

Nominatie VISwijzer infographic

Een ander succes op de conferentie was de nominatie van de VISwijzer-poster als beste infographic. Op deze infographic zie je in één opslag hoe de populairste vissoorten scoren op het gebied van duurzaamheid. Je vindt de infographic op de meeste beurzen en evenementen waar wij als Good Fish Foundation bij aanwezig zijn.

Bezoekers kijken naar de VISwijzer infographic.

Over de Ocean Action conferentie

De Ocean Action conferentie valt in de Ocean Action week en is een initiatief van een aantal grote NGO’s, als het WWF, Oceana, Seas At Risk, Birdlife Europe, Clienearth en de Surfrider Foundation Europe. Op dag drie van deze conferentie spraken een aantal grote namen, waaronder Virginijus Sinkevičius (milieu en visserij) over hun plannen om onze oceanen gezonder te maken.

Wil je meer weten over het Blue Manifesto? Lees dan ons eerder verschenen artikel.

Delen