Onze projecten

Mosselen

Mosselen zijn het belangrijkste product uit de Nederlandse schelpdierenkweek. In Nederland worden jaarlijks gemiddeld 50 miljoen kilo mosselen geproduceerd. De Nederlandse productiegebieden voor de Zeeuwse mossel liggen voor 60 procent in de Waddenzee en voor 40 procent in de Oosterschelde.

De mosselvisserij is door de Marine Stewardship Council (MSC) erkend als een duurzame visserij en mag daarom het MSC-keurmerk voeren. Alle mosselen uit Nederland en de importmosselen uit Duitsland, Ierland, Verenigd Koninkrijk en Denemarken worden in Zeeland met Oosterscheldewater zandvrij gespoeld, verwerkt en verpakt.

Ondanks dat de mossel een belangrijk nationaal product is, blijkt de mosselconsumptie in Nederland erg laag te zijn. Gemiddeld eten we nog geen 3x per jaar mosselen. Het project ‘TOP Mosselen’ (Top Of Mind Mosselen) heeft als doel om mosselen bekender (meer top of mind) te maken onder de doelgroep 25- tot 35-jarigen en de mosselen aantrekkelijker te maken door de positieve aspecten van de mossel te benadrukken. Good Fish Foundation werkt binnen dit project mee om de duurzaamheidsboodschap en -strategie aan te scherpen en concreet te maken. Ook zet Good Fish Foundation zich in om mosselen meer zichtbaarheid te geven bij de doelgroep via haar kanalen bij de retail en horecasector.

Het project ‘TOP Mosselen’ wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij.

Delen