Onze projecten

Chefs voor Goede vis

Uit de 500 Nederlandse restaurants die we in 2018 onderzochten, bleek dat maar liefst 81% vis op de kaart had met een rode score op de VISwijzer. Om die reden maakt de Good Fish Foundation zich hard voor de verduurzaming van vis in de horeca. Inmiddels hebben ruim 500 restaurants zich aangesloten bij ons horecaprogramma met de wens om hun visaanbod te verduurzamen. 

De Good Fish Foundation voert geregeld menuscans uit bij onze aangesloten restaurants. Op die manier proberen wij de duurzaamheid van de vis bij onze aangesloten restaurants te waarborgen. Ook geven wij gratis advies op het gebied van duurzaamheid, met onze VISwijzer als basis.

Maar het Chefs voor Goede vis programma richt zich niet alleen op restaurants. Zo horen ook supermarkten, groothandels, visleveranciers en viswinkels bij dit project. Deze aangesloten partners laten duidelijk aan hun klanten zien welke vis wel en niet duurzaam is, zodat zij zelf een weloverwogen keuze kunnen maken.

Wil je meer weten of ben je zelf visverkoper, horecaondernemer of kok en wil je je aanmelden? Bezoek dan deze pagina. 

Delen