Nieuws

Oceanen kunnen tot wel zes keer de hoeveelheid voedsel opleveren

We halen nog bij lange na niet het maximale potentieel uit onze oceanen. Dat staat in het rapport “The Future of Food from the Sea”, gepubliceerd tijdens de VN-conferentie voor Duurzame Visserij in Rome. Volgens het rapport kunnen we met beter beheer en technologische innovaties tot wel zes keer meer voedsel uit onze oceanen halen.

Christopher Costello, hoofdauteur van het rapport, geeft aan dat onze oceanen een grote, ongebruikte potentie hebben om de wereld in de komende decennia te voeden. “Met veranderingen van de maritieme sector en het gezonder maken van onze ecosystemen kunnen we de voedselzekerheid op lange termijn voor miljoenen mensen verbeteren.” Daarnaast bevat voedsel uit onze oceanen essentiële vitaminen die niet te vinden zijn in de meeste andere producten.

Costello benoemt als oplossingen onder andere betere regulering vanuit de politiek en het tegengaan van overbevissing en illegale visserij, zaken waar ook de Good Fish Foundation zich mee bezig houdt. Zie voor meer informatie en alle oplossingen het hele rapport.

Wat kan ik doen?

Een van de manieren om zelf bij te dragen aan het verduurzamen van onze oceanen is door vissoorten die rood scoren op de VISwijzer te vermijden. Voor de meeste van deze soorten zijn duurzame alternatieven te vinden. Check dus altijd de VISwijzer of download de app.

Delen