Horeca programma

Uitleg horecaprogramma

Veel mensen maken in restaurants kennis met onbekende vissoorten en visgerechten. Helaas komen juist deze vissoorten vaak uit een overbevist, illegaal gevangen of slecht beheerd bestand. In 2016 onderzochten wij 500 restaurants die claimden een duurzame menukaart te hebben. Hieruit bleek dat maar liefst 81% van de restaurants vis op de kaart had met een rode score op de VISwijzer.

De keuze van een restaurant voor niet duurzame vis heeft meestal niet te maken met onwil, maar met een gebrek aan kennis en informatie. Om restaurants met een duurzaamheidsambitie te informeren en te adviseren heeft de Good Fish Foundation het horecaprogramma opgezet. Inmiddels doen hier al meer dan 500 restaurants aan mee!

De voordelen

Als chef voor goede vis krijg je gratis:
– Alle informatie die nodig is om een duurzame viskeuze te maken
– Weergave van jouw restaurant als ‘goede vis locatie’ op de VISwijzer
– Toestemming om het VISwijzer stoplichtensysteem toe te passen op jouw menukaart
– Een gratis menuscan voor duurzame vis mét aanvullend advies
– Alle informatie die nodig is om een duurzame viskeuze te maken
– Het gevoel écht bij te dragen aan de toekomst door op een verantwoorde manier om te gaan met onze oceanen

Doe je ook mee?

Ben jij chef of horecaondernemer en heb je een duurzame ambitie? Meld je dan direct gratis aan!

Delen