Horeca programma

Binnen het horecaprogramma werkt VISwijzer samen met diverse horecapartners.

Euro-Toques

Restaurants aangesloten bij Euro-Toques werken met duurzame-, eerlijke-, en streekproducten. De chefs van Euro-Toques respecteren het “Chefs voor Goede Vis’ programma. Zij werken zoveel mogelijk volgens de normen van de VISwijzer. In samenwerking met Good Fish Foundation wordt hier middels workshops en trainingen volop aandacht aan besteed.

“In de restaurants van Euro-Toques Nederland wordt ambachtelijk gekookt. De samenwerking met lokale, en streng geselecteerde, landelijke producenten die voldoen aan de huidige duurzaamheid keurmerken, staat garant voor kwaliteit, smaak en behoud van culinaire tradities.”

Meer informatie over Euro-Toques en aangesloten restaurants vind je via Euro-Toques.nl en op ‘Vind goede vis.

Pesca Foundation

Als visrestaurant is Pesca zich goed bewust van de hoeveelheid vis die ze verkopen aan onze gasten. Om dit de aankomende 100 jaar nog steeds te kunnen blijven doen, heeft Pesca besloten om iets terug te geven aan onze Aarde door middel van de Pesca Foundation. Met de Foundation worden een aantal doelen gesteund die zich inzetten voor duurzame visserij, een gezonde visstand en een schone, plastic vrije oceaan. Via deze link kun je meer informatie vinden over de initiatieven die Pesca ondersteunt, waaronder de VISwijzer.

Green Key 

Green Key maakt gebruik van de VISwijzer en serveert geen ‘rode vis’ van de VISwijzer. Bij ‘Vind goede vis‘ vind je alle Green Key locaties bij jou in de buurt!

“Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.”

Wil je meer weten? Ga naar GreenKey.nl

Vis & Seizoen

Restaurants die vis inkopen bij Vis&Seizoen hebben een gegarandeerd duurzaam assortiment. Via ‘Vind goede vis‘ vind je alle V&S restaurants bij jou in de buurt!

“Stichting Vis&Seizoen heeft een 100% Vis&Seizoen assortiment samengesteld op basis van drie criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC of ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.”

Delen