Horeca programma

Wat is een Goede Vis leverancier?

Veel visleveranciers en groothandels in Nederland profileren zich met duurzaamheid. Helaas betekent dit niet dat hun hele assortiment duurzaam is. Dat liet dit onderzoek van Pointer (april 2019) naar diverse groothandels al zien. De groothandels scoren aanzienlijk minder goed dan supermarkten. Bij Bidfood heeft maar 5% van de producten een keurmerk. Bij de Makro 19%. Hanos volgt met 20% en bij Sligro heeft 28% van de vis een keurmerk. Als klant van een leverancier of groothandel is het vaak lastig te zien wat het wel en niet-duurzame assortiment is. Het veiligst is afgaan op producten met een ASC of MSC-keurmerk, maar het assortiment met keurmerk is bij de groothandel dus niet goed vertegenwoordigd. Daarnaast zijn nog niet alle vissoorten beschikbaar met een keurmerk. Je zult dus moeten afgaan op de informatie die je krijgt van je leverancier of groothandel.

Binnen het horecaprogramma Chefs voor Goede Vis is Good Fish Foundation samenwerkingen gestart met diverse visleveranciers. Zij zijn op dit moment hard achter de schermen aan het werk om een herkenbaar Goede Vis assortiment samen te stellen, dat geborgd wordt door de VISwijzer. Hieronder kun je vinden met welke partijen wij samenwerken.

Waar kan ik terecht voor Goede Vis?

Eco-Seafood

De vis, schaal- en schelpdieren die Eco-seafood levert worden duurzaam wild gevangen en duurzaam gekweekt. Dagelijks verse aanvoer van top kwaliteit! Eco-Seafood is gecertificeerd voor wild gevangen vis met MSC en voor gekweekte vis ASC en BIO.

Jan van As/ Vis & Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis toe, met desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en seizoensgebonden consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en herstellen. Stichting Vis&Seizoen  van Jan van As wil hieraan bijdragen. Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Het vergroten van bewustwording bij consumenten én professionals is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties. Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kunt u beter niet het hele jaar door consumeren. De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is. Stichting Vis&Seizoen heeft een 100% Vis&Seizoen assortiment samengesteld op basis van meerdere criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek, gezonde populatie en kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC of ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Bekijk hier het volledige 100% Vis&Seizoen assortiment.

Bos Seafood

Duurzaamheid vormt voor Bos Seafood het vertrekpunt in onze gehele bedrijfsvoering. Hierin komen de thema’s People, Planet, Pleasure en Profit naar voren. Zij streven ernaar hun klanten niet alleen betere, lekkerder en duurzamere producten te leveren, maar  tevens te streven  naar een hoger inspiratieniveau voor alle betrokkenen. Daarom streeft Bos Seafood naar een goede balans tussen People (mensen), Planet (omgeving) en Profit (rendement) binnen de context van Pleasure, of te wel met plezier werken aan een betere sector. Ze proberen juist die duurzame vis producten te adviseren die kunnen leiden tot een creatieve en inspiratievolle invulling van uw assortiment. Samen met Good Fish Foundation werken zij aan een geborgd Goede Vis assortiment.

Adri & Zoon

Adri startte een generatie terug als mosselhandelaar, maar dat is haast niet meer voor te stellen. Het bedrijf is uitgegroeid tot dé partner van foodprofessionals als het gaat om producten uit de zee. De diensten van elke afdeling worden afgestemd op behoeften uit de markt, en om dat te kunnen, is Adri&Zoon in beweging. Of beter gezegd: ‘op koers’. Adri heeft een duidelijke stip op de horizon, en maakt dit realiteit door een forse uitbreiding van het pand en een stevige doorontwikkeling van de organisatie. Samen met Good Fish Foundation werkt Adri & Zoon aan een geborgd Goede Vis assortiment.

Ocean Gold

Wij zijn specialisten en weten waar wij het over hebben. Met in totaal 50 jaar aan gezamenlijke ervaring is Ocean Gold sinds 2008 gevestigd in IJmuiden en bedienen wij diverse restaurants, hotels, ambulante handelaren én zorginstellingen van topproducten. Samen met Good Fish Foundation werkt Ocean Gold aan een geborgd Goede Vis assortiment.

Delen