Nieuws

Good Fish Foundation viert start van Zeeuws mosselseizoen

9 juli 2020 – De Good Fish Foundation was aanwezig bij de start van het seizoen van de bodemcultuurmosselen in Yerseke, waar wij onze nieuwe mosselcampagne aankondigde die samen met het Mosselbureau in september van start gaat. De mosselman gaf op spectaculaire wijze het startschot. Jan Boskamp en de Vlaamse radio-dj Sven Ornelis namen op symbolische wijze de eerste bodemcultuurmosselen in ontvangst.

Voor onze organisatie is de start van het mosselseizoen een belangrijke dag. Alle Nederlandse mosselen dragen het MSC-keurmerk en zijn daarmee altijd een goede keuze. Ook worden mosselen gezien als ‘de nieuwe superfood’ vanwege de lage ecologische voetafdruk, de hoogwaardige eiwitbron en vanwege het gemak van bereiding. Mosselen sluiten daarmee perfect aan bij de doelgroep van 25- tot 35- jarigen.

Directeur Margreet van Vilsteren werd door Omroep Zeeland gevraagd naar het mosselproject. “We hebben een line-up van bekende Nederlanders. Zij gaan deze doelgroep leren met mosselen te koken.”

Eerste mosselen bereid door topchef

De eerste bodemcultuurmosselen, die nu al zeer goed gevuld zijn, werden bereid door topchef Thijs Meliefste, van het gelijknamig restaurants uit Wolphaartsdijk. Als een van de topchefs van de provincie werkt Meliefste in zijn keuken voornamelijk met Zeeuwse streekproducten. Mosselen behoren tot zijn favorieten. Geassisteerd door de wouldbechef.be Sven Ornelis presenteerde hij een bijzondere mosselceviche. Toch ziet Meliefste mosselen vooral als comfortfood. “Zo’n pan vol mosselen, waarbij je terwijl je de schelpjes leegmaakt met vrienden gezellig praat over van alles en nog wat. Alles komt voor mij op zo’n moment bij elkaar.”

Ook voetbalanalist en mosselliefhebber Jan Boskamp genoot van de eerste mosselen. “Dat heerlijke zilte van mosselen, daar geniet ik enorm van, dat is echt werelds.”

Delen