Nieuws

Good Fish Foundation neemt chefkoks mee naar Zeeuwse viskwekers.

Op 8 augustus organiseerde Good Fish Foundation een masterclass en excursie naar twee viskwekerijen in Zeeland: Seafarm Tarbot en Mesheften kwekerij en Kingfish Zeeland waar ze Yellowtail Kingfish kweken. Tijdens dit evenement was er een rondleiding georganiseerd in beide kwekerijen met na afloop een heus visfestival met foodtrucks van de ‘Mosselen Zo uit Zeeland’, Aquaculture Stewardship Council (ASC), Zeewier van Seafood Harvest en de VISwijzer foodtruck. Ook kon er tarbot geproefd worden van Seafarm en Yellowtail Kingfish van Kingfish Zeeland.

Veel chefs aarzelen om kweekvis op de menukaart te zetten. Dat is jammer, want juist in Nederland wordt er op een duurzame manier vis gekweekt. Good Fish Foundation wilde middels deze bedrijfsbezoeken laten zien dat deze vis op een verantwoorde wijze gekweekt wordt, zonder toevoegingen van antibiotica, in recirculatiesystemen, zodat een goede, maar vooral ook smakelijke vis wordt gekweekt.

Good Fish Foundation heeft dit initiatief genomen in het kader van het horecaprogramma Chefs voor Goede Vis. Dit programma is speciaal gericht op het informeren van chefs over de mogelijkheden van duurzaam gevangen en gekweekte vis, met als uiteindelijk doel om vanaf 8 juni 2019 (World Oceans Day) geen vis meer op menukaarten te zien die rood scoort op de VISwijzer. Keukenteams die interesse hebben in deelname aan het programma, extra informatie of een workshop Goede Vis kunnen contact opnemen met Good Fish Foundation via secretariat@goodfish.guide.

Delen