Nieuws

GFF gaat vol voor duurzaam VN-ontwikkelingsdoel 14

6 november 2019 – Onze oceanen en zeeën zijn essentieel voor onze planeet en zonder zorgvuldig beheer is een duurzame toekomst niet mogelijk.

Dat staat in de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties die een einde moeten maken aan klimaatverandering, armoede en ongelijkheid in 2030. De doelen zijn opgesteld in samenwerking met burgers van over de hele wereld, in zowel rijke als in arme landen.

Een van deze ontwikkelingsdoelen richt zich op het duurzaam gebruik en behoud van onze oceanen. Dit doel, nummer 14, is opgedeeld in een aantal onderdelen en richt zich met name op thema’s als de vervuiling van de zee, een duurzaam beheer van de kustecosystemen, de impact van de verzuring van de oceanen, regulering van de visvangst, het tegengaan van overbevissing en het vergroten van onze wetenschappelijke kennis over de gezondheid van onze oceanen.

Het team van de Good Fish Foundation zet zich dagelijks – met vele partners – in om een bijdrage te leveren aan verduurzaming van de visserijketen. Hiermee brengen we een goed resultaat voor VN-doel 14 een stukje dichterbij.

Volg ons ook op Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn en zie wat wij doen om de zeeën gezonder en duurzamer te maken.

Op de website https://www.sdgnederland.nl/ vind je meer informatie over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Delen