Nieuws

Download de nieuwe VISwijzer!

De VISwijzer geeft een advies over welke vis je prima kunt eten en welke je beter kunt vermijden. Het is een handige gids voor duurzaam gevangen of gekweekte vis. Door dit advies te volgen kun je echt bijdragen aan een duurzame visserij en kweek! Het is een initiatief van Good Fish Foundation, Stichting De Noordzee en het WNF.

Wat is er nieuw?
Er zijn drie keer zoveel beoordelingen beschikbaar als de oude versie. Soorten zoals zeeduivel, rog en haai stonden eerder niet op de VISwijzer. De VISwijzer is nu beter te gebruiken in de horeca en in viswinkels. En als er dan toch een vis mist, kunnen gebruikers dit direct melden met de optie: ‘ik mis een vis!’

De techniek is veranderd. Updates worden doorlopend toegepast. Jaarlijks worden alle vissoorten opnieuw beoordeeld door een internationaal assessment team. Deze nieuwe beoordelingen worden direct online gezet op www.goedevis.nl en in de VISwijzer app.

Good Fish Foundation heeft het beheer van de VISwijzer recent overgenomen van Stichting De Noordzee: een nieuwe organisatie met nieuwe plannen! De organisatie gaat de VISwijzer uitbreiden met informatie over o.a. seizoenen, ethische aspecten en recepten.

Download de nieuwe gratis VISwijzer

store-appstore-play

 

Delen