Platte oester (Europese oester)
Oosterschelde
Bodemkweek (Kweek)
- jan
- feb
- mrt
- apr
- mei
- jun
- jul
- aug
- sep
- okt
- nov
- dec
In februari 2013 is de Nederlandse oestervisserij in de Grevelingen en de Oosterschelde MSC-gecertificeerdMSC gecertificeerd:
Visserijen die voldoen aan de beoordelingscriteria van de Marine Stewardship Council en zijn gecertificeerd. Visproducten met het blauwe MSC-keurmerk zijn gevangen door duurzame visserijen.. Ondanks dat het hier om kweek gaat, kon de MSC-standaard voor duurzaam gevangen vis toch worden toegepast. Het gaat hier om een vorm van kweek waarbij het proces vrijwel geheel in het wild en op een natuurlijke wijze plaatsvindt.
De Nederlandse oestervisserij heeft het MSC-certificaat gekregen, nadat een onafhankelijk team van wetenschappers heeft vastgesteld dat de visserij en teelt zeer gecontroleerd worden uitgevoerd. Er is geen sprake van overbevissing en onwenselijke effecten op het leven in en rond de zee, zijn tot een absoluut minimum beperkt.
Sinds 2017 is ook de oestervisserij in het Deense Limfjorden ook MSC-gecertificeerd.
Vis in het seizoen
Vis in het goede seizoen is op dat moment de beste kwaliteit omdat de paaiperiode voorbij is.