Bijvangstproeverij in Amstelveen

Bijvangstproeverij

Bijvangstvis, hoe smaakt dat? Kom het aanstaande vrijdagmiddag proeven! Op de populaire vrijdagmarkt in Amstelveen staat Good Fish Foundation met een speciaal ingerichte bijvangstkraam. Bijvangstkraam Het team van Good Fish Foundation deelt schar-reltjes uit. Er wordt uitgelegd wat bijvangst is en hoe je het kunt bereiden. In de kraam liggen handige Bijvangstwijzers én recepten voor Lees verder »

Blog: Verkopen supermarkten hét neusje van de zalm?

achtegrond-kweek5

Veenendaal, maandag 29 mei 2017 Wakker Dier berichtte 28 mei jl. dat Nederlandse supermarkten in het afgelopen driekwart jaar meer reclame voor kweekzalm zijn gaan maken. Wakker Dier vindt dit niet kunnen omdat er nog te veel misstanden zijn bij de kweekzalm. Wij, makers van de VISwijzer, adviseren de consument om voor de meest duurzame Lees verder »

Zwakke schakels in controle op invoer van illegale vis

Illegaal gevangen vis kan ondanks regelgeving nog steeds de Europese markt op komen. Dat komt door zwakke plekken in de invoercontroles. Bovendien verschillen de controle procedures per lidstaat. Dit blijkt uit een analyse van vier samenwerkende milieuorganisaties. Good Fish Foundation werkt met deze organisaties samen aan het bestrijden van illegale visserij. Controle aan de grens Lees verder »

Radar gezien?

uitgelicht-tonijnvangst

Op tweede paasdag vertelde Christien Absil van Good Fish Foundation bij Radar, 20:30 op NPO1, over welke tonijn er in het restaurant op je bord ligt en hoe duurzaam deze is. Kijk hier het fragment! Interesse in ons programma voor de horeca? Neem contact op met Maud@goodfish.guide. Lees verder »

VISwijzers scholen samen

uitgelicht-handen

Vis is wereldhandel. Vissen zwemmen onze mensengrenzen over. Ook de visserij is vaak een internationale bedoening. De vis wordt gevangen, verscheept, verhandeld, verwerkt en weer verscheept. Zo kunnen er bij dat visje op je bord soms wel vijf verschillende landen betrokken zijn. En dat gaat niet altijd op een duurzame manier. Samenwerking Over de hele Lees verder »

Van het seizoen: skrei

lofoten

Skrei, wat is dat? Ons kennende raad je het al: het is vis. Kabeljauw om precies te zijn. Maar dan afkomstig uit de Barentszzee en in het vroege voorjaar gevangen in Noorse wateren. Dat zit zo: van januari tot april zwemmen de vissen met honderdduizenden tegelijk 800 kilometer van de ijskoude Barentszzee naar de Lofoten, Lees verder »