Steun ons

Zoek je vis in de viswijzer

Nieuwsgierig naar de vis die jij het liefst eet?

Zoeken
Download VISwijzer Vangst- en kweektechnieken Stel je persoonlijke VISwijzer samen Alle VISsoorten in de VISwijzer Download VISwijzer App iPhone & Android
Goede VIS is een initiatief van:
Good Fish Foundation

Nu verkrijgbaar:
De Goede VIS Inkoopgids. Hét handboek dat ondernemers helpt bij de inkoop van duurzame visproducten.


Lekker en verantwoord vis eten in het restaurant? Dat kan nu via het Goede VIS op de kaart-programma

 


Good Fish Foundation heeft per 1 december 2014 het beheer overgenomen van Stichting De Noordzee. Meer weten over deze organisatie? www.goodfish.guide

Good Fish Foundation

 

 

Vis eten met een goed geweten

Vanaf 1 december 2014 beoordeelt de Good Fish Foundation vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland en Belgie te koop zijn op duurzaamheid en plaatst dit in de VISwijzer. Zij hebben in de VISwijzer een groene, oranje of rode kleur gekregen. Ook is er een aparte categorie voor visproducten met het MSC en ASC-keurmerk. Vis met een groene beoordeling is Goede VIS. Kijk in de VISwijzer welke vissen dit zijn!

Vanaf heden is de Good Fish Foundation verantwoordelijk voor het beheer van de VISwijzer, goedevis.nl en de VISwijzer-app. GFF, SDN en het Wereld Natuur Fonds trekken samen op bij de verdere ontwikkeling van de VISwijzer.

 

Zoek je vis

GoedeVIS nieuws

Brussel loodst zeebaars niet naar veilige haven - 17-12-2014

Gisteren bepaalden de ministers van de EU lidstaten het lot van de Europese visbestanden tijdens de jaarlijkse onderhandelingen over vangstbeperkingen en quota. Wetenschappers adviseerden voor de zwaar overbeviste zeebaars een vangstreductie van 80% voor 2015. Eerder deze maand deed de

Lees meer...

Nieuwe NGO Good Fish Foundation gaat VISwijzer uitbreiden - 01-12-2014

Good Fish Foundation en Stichting De Noordzee trekken samen op Vanaf vandaag zal de nieuwe NGO Good Fish Foundation zich met behulp van de VISwijzer gaan inzetten voor wereldwijde verduurzaming van de vissector. Good Fish Foundation gaat dit doen door

Lees meer...

Jeroen Dagevos en Christien Absil in Duurzame Top 100 - 06-10-2014

Stichting De Noordzee is trots dat dit jaar twee medewerkers in de Duurzame Top 100 van dagblad Trouw staan vanwege hun inzet voor een duurzame Noordzee. Jeroen Dagevos staat op plaats 69 en Christien Absil op plaats 72. Christien Absil

Lees meer...

Vissen naar kennis - 15-09-2014

Een bedrijfssurvey voor bijvangstsoorten Vanaf vandaag gaat EKOFISH met de PD147 de Noordzee op om drie weken achtereen te vissen voor de wetenschap. De gegevens die verzameld worden in deze bedrijfssurvey helpen wetenschappers om tot betere bestandschattingen te komen voor

Lees meer...

Sligro Food Group start samenwerking met Stichting De Noordzee - 10-09-2014

Vanaf vandaag gaan Sligro Food Group en Stichting De Noordzee samenwerken aan duurzame vis. De partijen tekenen een samenwerkingscontract, waarbij vis uit het Eerlijk & Heerlijk concept van Sligro wordt gekoppeld aan het ‘Goede VIS op de kaart’-programma van Stichting De Noordzee. Verantwoord gevangen of gekweekte vis volgens de VISwijzer is nu herkenbaar middels het blauwe icoon van de Eerlijk & Heerlijk producten.

Lees meer...

De Bewuste Visweek 2014 - 04-09-2014

Van 8 t/m 14 september 2014 vindt de tweede editie van de "Bewuste Visweek" plaats in Nederland bij verschillende supermarktorganisaties en enkele 'out of home' kanalen. Deze jaarlijks terugkerende themaweek is een initiatief van: MSC, ASC en WNF.

Lees meer...

Oproep aan 100 grootste bedrijven: meer duurzame vis voor werkend Nederland - 27-03-2014

Oproep aan 100 grootste bedrijven: meer duurzame vis voor werkend Nederland Duurzame vis moet hoger op de agenda in de foodservicesector. Daarom stuurt Stichting De Noordzee deze week een brief naar de top 100 grootste bedrijven van Nederland, waarin zij

Lees meer...

Tien tips voor een gezonde Noordzee - 24-12-2013

Deel jij onze passie voor de Noordzee? Met deze 10 tips van Stichting De Noordzee is het niet moeilijk ons te helpen om de Noordzee schoon en gezond te houden: 1.    Kies voor duurzame vis op het menu met kerst

Lees meer...

Stichting De Noordzee in Cambodja - 12-12-2013

Auteur: Christien Absil Dankzij de expertise die SDN heeft op het gebied van visserij en aquacultuur, kon ik met drie andere experts in Cambodja een training verzorgen voor provinciale visserij-managers. De training was speciaal gericht op beheer van visserij en

Lees meer...

Programma ‘Goede VIS op de Kaart’ van start - 28-11-2013

Stichting De Noordzee en LetsCo gaan in het programma ‘Goede VIS op de Kaart’ samenwerken om meer duurzame vis op de menukaarten te krijgen in restaurants. De twee partijen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende drie jaar. Goed nieuws

Lees meer...