Steun ons

Zoek je vis in de viswijzer

Nieuwsgierig naar de vis die jij het liefst eet?

Zoeken
Download VISwijzer Vangst- en kweektechnieken Stel je persoonlijke VISwijzer samen Alle VISsoorten in de VISwijzer Download VISwijzer App iPhone & Android
Goede VIS is een initiatief van:
Good Fish Foundation

Nu verkrijgbaar:
De Goede VIS Inkoopgids. Hét handboek dat ondernemers helpt bij de inkoop van duurzame visproducten.


Lekker en verantwoord vis eten in het restaurant? Dat kan nu via het Goede VIS op de kaart-programma

 


Good Fish Foundation heeft per 1 december 2014 het beheer overgenomen van Stichting De Noordzee. Meer weten over deze organisatie? www.goodfish.guide

Good Fish Foundation

 

 

Vis eten met een goed geweten

Vanaf 1 december 2014 beoordeelt de Good Fish Foundation vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland en Belgie te koop zijn op duurzaamheid en plaatst dit in de VISwijzer. Zij hebben in de VISwijzer een groene, oranje of rode kleur gekregen. Ook is er een aparte categorie voor visproducten met het MSC en ASC-keurmerk. Vis met een groene beoordeling is Goede VIS. Kijk in de VISwijzer welke vissen dit zijn!

Vanaf heden is de Good Fish Foundation verantwoordelijk voor het beheer van de VISwijzer, goedevis.nl en de VISwijzer-app. GFF, SDN en het Wereld Natuur Fonds trekken samen op bij de verdere ontwikkeling van de VISwijzer.

 

Zoek je vis

GoedeVIS nieuws

Sligro Food Group start samenwerking met Stichting De Noordzee - 10-09-2014

Vanaf vandaag gaan Sligro Food Group en Stichting De Noordzee samenwerken aan duurzame vis. De partijen tekenen een samenwerkingscontract, waarbij vis uit het Eerlijk & Heerlijk concept van Sligro wordt gekoppeld aan het ‘Goede VIS op de kaart’-programma van Stichting De Noordzee. Verantwoord gevangen of gekweekte vis volgens de VISwijzer is nu herkenbaar middels het blauwe icoon van de Eerlijk & Heerlijk producten.

Lees meer...

De Bewuste Visweek 2014 - 04-09-2014

Van 8 t/m 14 september 2014 vindt de tweede editie van de "Bewuste Visweek" plaats in Nederland bij verschillende supermarktorganisaties en enkele 'out of home' kanalen. Deze jaarlijks terugkerende themaweek is een initiatief van: MSC, ASC en WNF.

Lees meer...

Duurzame vis populair in Nederland: Naamsbekendheid van MSC-keurmerk blijft groeien - 18-07-2012

De Nederlandse consument raakt steeds bekender met duurzame vis en heeft het behoud van de wereldzeeën hoog in het vaandel staan. Volgens onafhankelijk onderzoek kent inmiddels 44 procent van de viskopers het keurmerk van de Marine Stewardship Council [1] – dat is 10 procent meer dan in 2011. Ook slaagt 26 procent van de ondervraagden daarin het blauwe MSC-keurmerk zonder bijbehorende tekst in eigen woorden correct te omschrijven als een keurmerk voor duurzame visserij.

Lees meer...

7 tot 11 mei: duurzame-visweek aan de UGent - 07-05-2012

Van 7 tot en met 11 mei 2012 vindt aan de UGent voor het eerst de duurzame-visweek plaats. Alle vis die wordt aangeboden in de universiteitsrestaurants is afkomstig van duurzame visserijen of viskweek. Broodjes tonijn worden deze week van het menu gehaald.

Lees meer...

Zelfs in de ruimte duurzame MSC vis eten - 03-04-2012

André Kuipers geniet van MSC gecertificeerde vis in de ruimte! Terwijl hij zich aan boord van het ISS bevindt, schrijft het volgende in zijn blog: "Over vis gesproken, in mijn bonuscontainer heb ik een flinke voorraad blikken met MSC (Marine Stewardship Council) gecertificeerde vis. Ook in de ruimte kan je dus verantwoorde vis eten. Die oceanen zijn wel groot, zelfs vanuit de ruimte gezien, maar veel vissoorten zijn desalniettemin totaal overbevist. We moeten zuinig zijn op onze planeet en haar beperkte bronnen."

Lees meer...

Makreel certificaten geschorst door certificeerders - 02-04-2012

Vandaag hebben de certificeerders voor 7 MSC gecertificeerde makreelvisserijen in de Noordoost-Atlantische oceaan de certificaten van de visserijen geschorst.

Lees meer...

Nieuw kookboek met duurzame vis: 'De Groene Garde' - 09-03-2012

Op 8 maart lanceerden de initiatiefnemers van De Groene Garde hun (h)eerlijke kookboek. De presentatie vond plaats in Hannekes Boom te Amsterdam. Het allereerste exemplaar overhandigde Floortje Dessing aan Froukje Jansen. Goede VIS heeft geadviseerd over de duurzaamheid van de visrecepten volgens de VISwijzer.

Lees meer...

Wereldwijde duurzaamheidstandaard voor forel af - 31-01-2012

De definitieve standaard voor verantwoorde forel is in januari bekendgemaakt op de website van het Wereld Natuur Fonds. De forelstandaard is één van de 8 visteeltstandaarden die ontwikkeld en afgestemd worden tijdens rondetafelgesprekken: de ‘aquaculture dialogues’. Wereldwijd nemen meer dan tweeduizend personen deel aan deze gesprekken, afkomstig uit de kweeksector, retail, overheid, wetenschap en NGO’s. De forelstandaard is inmiddels overgedragen aan het ASC.

Lees meer...

Keurmerk verantwoorde kweekvis gelanceerd - 19-12-2011

In de Nederlandse supermarkten kunnen consumenten vanaf volgend jaar de eerste verantwoord gekweekte vis met het keurmerk Aquaculture Stewardship Council (ASC) kopen. De introductie van het nieuwe label is een belangrijke stap om waardevolle kustgebieden te beschermen waar enorme viskwekerijen zich de laatste jaren in hoog tempo vestigen. De keuze voor ASC-gecertificeerde kweekvis draagt dan ook direct bij aan het behoud van bijzondere natuur.

Lees meer...

Steun voor Haaienbescherming - 21-11-2011

Europese Commissie wil sterker verbod op het ontvinnen van haaien BRUSSEL (21.11.11)— Vandaag verwelkomt de Shark Alliance het lang verwachte voorstel van de Europese Commissie voor het aanscherpen van het verbod op ontvinnen van haaien; de verspillende praktijk van het afsnijden van haaienvinnen waarna het lichaam van de dode haai teruggegooid wordt in zee.

Lees meer...